Villa Sanjomuromachi te Kioto

In het kader van het stimuleren van de kleine ondernemer, was het even zoeken naar een onderkomen dat aan deze definitie voldoet. De keus is gevallen van Villa Sanjomuromachi in Kioto, het is kleinschalig met zijn 12 hotelkamers. Ook zit dit hotel in een ander deel van Kioto dan waar we al eerder geweest zijn. De kamer blijkt op de vijfde verdieping te liggen en heeft een klein balkon. Voor Japanse begrippen is het echt een ruime kamer met een echt zitje. De eerste ochtend zijn we beneden gaan ontbijten, maar de airco staat daar op vrieskou, dus de andere ochtenden hebben we op de kamer ontbeten. Alles wordt keurig op een dienblad geserveerd. Met dieetwensen wordt geen rekening gehouden was mij eerder verteld, uiteindelijk viel dat een beetje mee, nadat ik uitgelegd had dat het ook jammer is om eten weg te gooien. Uiteraard had ik mijn eigen ontbijt bij me, en ook een kom om de havermout in te doen.

De wandelingen zijn we allemaal vanaf het hotel begonnen. We zagen dat in de buurt van het hotel ontzettend veel koffieshops zitten, gewoon niet te geloven. De Starbucks heeft ook zitjes buiten onder een soort galerij, heel handig in geval van regen. En de keten genaamd Holly, riep weer associaties met Zuid-Korea op. Via een (bijna) rechte weg konden we zo richting de overdekte passage lopen, onderweg passeerden we daarbij het Museum van Kioto, en liepen richting het oude deel. Vlakbij Ponto Cho zit een Persisch restaurant, Arash Kitchen, dat ook glutenvrij eten op de menukaart heeft staan. Ze bleken een piepklein balkon te hebben, waar twee tafeltjes staan, aan elk tafeltje kunnen twee personen zitten. Wij zijn buiten gaan zitten, achter ons zat een meneer aan de waterpijp, en waanden wij ons even terug in het Midden-oosten. Zelfs tijdens een wandeling kun je zo al een kleine reis over de continenten maken. Na deze zeer late lunch ging de wandeling naar Gion om daar koffie te drinken. Sommige straten waren zo druk, dat we ze links lieten liggen. De lunchroom waar we koffie hadden willen drinken, bood alleen maar ” take-out”. Doorgelopen en bij een kleinschalig zaakje gekomen, alwaar wij eerder koffie hebben gedronken. De koffie is uitstekend, het lijkt erop dat ze zelf de bonen branden. Via enige omtrekkende bewegingen, zijn we weer richting de andere kant van het water gelopen. Lekker veel stappen gemaakt in een rustig tempo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s