Weekend weg, niet met Go Travel

Tijdens het lange weekend zijn we naar Kioto gegaan. Dit stond al een tijdje op de planning, maar eerst even gewacht met boeken. In het kader van het stimuleren van de economie en om een nieuwe ervaring te hebben, besloten we om de zogenaamde ” green car” van de Shinkansen te proberen. De tweede reden was dat we hoopten op een lege wagon.

Na het boeken van het hotel en de treinreis, kwam de overheid eerst met een campagne om toerisme in eigen land te stimuleren, het zogenaamde ” Go Travel”. Je kunt dan kortingsbonnen aanvragen en de bedoeling is dat je via bepaalde organisaties dan een reis boekt, en krijg je 30% korting. Nu hadden we al besloten om deze keer echt niet de bonnen aan te vragen. Enige tijd later begon het aantal besmettingen in Tokio op te lopen, en werden de inwoners van Tokio van deze actie uitgesloten. Met klem werd verzocht om tijdens dit lange weekend thuis te blijven. Voor het eerst was ik blij dat ze dit hier niet kunnen verplichten en geen sancties kunnen uitdelen, zodat wij onze reis toch door hebben laten gaan.

Volgens verwachting was de trein lekker rustig. De stoelen staan hier twee aan twee, i plaats van 3 en twee, zijn iets breder en kunnen lekker ver naar achteren. In de trein werd een doekje uitgereikt, en ze kwamen regelmatig het afval ophalen. De ” rapid express” was ook lekker snel op de heenweg en na ruim 2 uur met de Shinkansen, stonden we op het perron in Kioto. Met de taxi richting hotel en daar werden we voor het verkeerde hotel afgezet.

De terugweg was een ander verhaal. Op het nieuws had ik al gezien dat er hevige regenval in Tokio werd verwacht op zondag. We waren lekker op tijd op het station en konden een half uur eerder de trein nemen. Je mag treinkaartjes 1 keer gratis omruilen. Dus 1 minuut over tien in de trein. Helaas heeft het weer, roet in het eten gegooid. In het begin werden de mededelingen ook nog in het Engels gezegd, daarna niet meer. Dus geen idee wat er allemaal aan de hand was, maar volgens de website van Japan Rail, kwam de vertraging door de regen. Ook dit is een nieuwe ervaring, een trein met veel vertraging, zeker drie uur. De trein ging op een gegeven moment ook terugrijden, gelukkig was dat maar een klein stukje.

Normaal bij het uitchecken ben je het treinkaartje kwijt, maar wij kregen het kaartje terug. In het geval van vertraging kun je geld terug krijgen. Dat hebben we verder niet uitgezocht. Al met al waren we wel blij dat we een weekend weg zijn geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s