Shibuya; een bijna leeg kruispunt

Op mijn lijstje staat nog een bezoek aan het beroemde kruispunt van Shibuya om te zien hoe druk het daar is in deze periode. Op zaterdagochtend werd ik niet teleurgesteld, het was er heerlijk rustig. Meer mensen stonden foto’s te maken, het is bijzonder om dit kruispunt zo leeg te zien. Ook bij het standbeeld van Hachiko stond niemand. Eindelijk was het mogelijk om alle gebouwen eens goed te bekijken. De volgende keer ben ik ook in staat om er vanaf huis naar toe te lopen, zonder weer een toeristische route te nemen.

Zaterdagmiddag de vaste wandeling richting het Yoyogi park genomen, op de vaste route was het behoorlijk druk, misschien omdat de zon uitbundig scheen, en de meeste mensen in Japan wel klein behuisd zijn. Tot onze verbazing bleek het park weer open! Er waren behoorlijk wat mensen in het park, maar zover we konden zien wel op 2 meter afstand van elkaar. Dat maakt het wandelen in de ochtend weer een stuk aangenamer. In het park zitten veel kraaien, waar je in Nederland op sommige plaatsen veel duiven ziet, zijn het hier de kraaien. De boom voor het appartement wordt binnenkort flink gesnoeid zodat de kraaien er geen nest kunnen bouwen.

Het doen van de boodschappen op maandagochtend leverde weer een stuk verbazing op. Ik had vorige week al rijen gezien, dus was er op tijd. Bleek dat de supermarkt nu een half uur later opengaat, dus uiteindelijk 40 minuten in de rij gestaan. De afstand was 1 meter, tot zover gaat alles prima. Vervolgens ging de winkel open, en de mensen achter mij, volgden zonder afstand te houden, je moest een winkelwagentje pakken, vergeet het maar, ze stoven mij voorbij. Ik was nummer 1, dus er klopte iets niet. Maar ja, het personeel stond buiten alles uit te leggen en beneden geen toezicht meer. Enfin, in 13 minuten had ik mijn boodschappen gedaan en afgerekend.

Elke dag hoor ik een geluidswagen langskomen, maar heb geen idee wat er gezegd wordt, kan het wel raden. Dat laatste blijkt correct, met de schuifdeur open kon ik de boodschap die ook in het Engels wordt gezegd, verstaan. “Blijf thuis, ga alleen voor noodzakelijke boodschappen naar buiten”. Inmiddels lijkt het erop dat de maatregelen hier effect hebben, zeker in Tokio, want het aantal besmettingen daalt nu erg hard. Wie weet dat het leven in juni weer wat normaler kan worden.

5 gedachten over “Shibuya; een bijna leeg kruispunt

  1. Leef met jullie mee, aangezien ik in februari (vlak voor coronatijdperk) al je beschreven plaatsen heb gezien, zie t zo voor me, indrukwekkend zonder mensen, geeft bijzondere foto’s, verwonder ik met je mee.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik zag vandaag ook voor het eerst winkelmedewerkers mensen tegenhouden die naar binnen wilden, maar alsnog was het binnen heel erg druk. Gelukkig was de supermarkt al een mindere chaos dan de naastgelegen Don Quijote, daar loop ik tegenwoordig met een grote boog omheen!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s