Cadeau van de overheid

Na het eerste bericht dat elk huishouden twee mondkapjes krijgt, was ik erg benieuwd wanneer die in de bus zouden vallen. Maandagavond was het zo ver, de mondkapjes met instructies lagen in de brievenbus. Ik werd er helemaal blij van! Het zijn katoenen mondkapjes met 5 dubbele lagen katoen. Je spuit vloeistof er niet gemakkelijk doorheen, ja dat heb ik getest! Ook vind ik stof prettiger dragen dan een beschermend mondkapje. Uiteraard is het belangrijk om te weten waar je wel en waar je niet met de handen aan mag zitten. Het is prettig dat je dit mondkapje kunt wassen en dus vaker gebruiken. En ja, twee mondkapjes dat is niet genoeg, dan maar vaak wassen en hopen dat ze op tijd droog zijn. Wat ik ook goed vind van deze acties, is dat de schoolkinderen ook een mondkapje gaan krijgen en dat wordt op school uitgereikt. Als je een mondkapje op hebt, zit je ook niet meer aan je gezicht. Dat lijkt mij een pluspunt, begrijp ook niet zo goed wat de overheid in Nederland tegen huisvlijt heeft. Je kunt prima mondkapjes voor dagelijks gebruik maken, als je leest hoe je ze redelijk beschermend kunt maken, wat goed genoeg is voor de 1,5 meter samenleving.

De anderhalve meter samenleving is een grote uitdaging in de supermarkt met de smalle gangpaden. Die 1,5 meter is haast niet te doen, je draait een ander pad in, en daar blokkeert iemand onbedoeld de weg. Dan is het erg prettig om een mondkapje te dragen. De mensen zijn beleefd, iedereen in de supermarkt probeert de ander niet tot last te zijn, nu dat hamster gedrag voorbij is.

In dit dichtbevolkte stukje van de wereld gaat men heel erg goed met de schaarse ruimte om. Regelmatig kijk ik vol verbazing hoe eigenaren hun auto’s hebben geparkeerd. Dat is echt op de millimeter parkeren. Een bekend voorbeeld is een garage met lift, daarbij worden de auto’s gerouleerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s