Rustige zondag in Tokio

Wederom was er een beroep op de inwoners van Tokio gedaan om binnen te blijven in het weekend. De bedoeling is dat je alleen voor het hoogst noodzakelijke naar buiten gaat zoals een bezoek aan de supermarkt, apotheek en dokter. Het vorige weekend zijn wij ook 100% binnen gebleven, dat was vrij gemakkelijk want het sneeuwde ook! Deze keer wilden we toch een frisse neus halen en eens kijken of het daadwerkelijk rustiger is geworden. Op zondagmiddag maakten we een wandeling over Omotesando en viel het ons op dat het bijzonder rustig was. Er liepen meer wandelaars, en een enkeling die duidelijk boodschappen had gedaan. De luxe winkels waren allemaal gesloten. Op de deur van het sushi restaurant zat een brief dat ze tot en met 10 april gesloten zijn. Diverse koffiezaken en restaurants waren wel geopend, geen idee hoe het met de klandizie gesteld is. Het Yoyogi park is nog steeds gesloten en ik verwacht dat dit nog wel even zo zal blijven.

Inmiddels staan er ook filmpjes bij NHK online over social distancing en hoe men zich behoort te gedragen. In Tokio loopt het aantal besmettingen nog steeds op, een record van 143 op zondag. De route van de besmetting is niet duidelijk. Op dinsdagavond 19.00 uur gaat de minister-president de noodsituatie uitroepen en uitleggen welke maatregelen er zullen komen. In de krant wordt gespeculeerd dat het niet tot een volledige lockdown zal komen, dus ik verwacht meer in de richting van de Nederlandse maatregelen, met als aanvulling het dragen van een mondkapje. We zullen zien.

Hoe komen wij de dag door, ik denk dat dit niet anders is dan voor veel andere mensen die in een dergelijke situatie zitten. Wat meer lezen dan anders, en meer beeldbellen. Zelf ben ik begonnen om een fotoboek te maken en het bestellen is inmiddels ook nog gelukt. De pc had ik al lang niet opgeschoond, er staan ook nog erg veel foto’s op waar niets meer mee gedaan zal worden. Nu is de tijd aangebroken om nog eens kritisch te kijken en op te ruimen. Door de week is het voor mijn echtgenoot nog steeds thuiswerken geblazen.

Nu we niet meer twee keer in de week uit eten gaan, besteed ik meer tijd aan koken en bakken. Zaterdagochtend is een heel erg geschikt moment om brood(jes) te bakken. Het bakken van muffins gaat een stuk sneller.

Een gedachte over “Rustige zondag in Tokio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s