Na zonsondergang binnen blijven

Volgens de overheid hebben de inwoners van Tokio zich keurig gehouden aan de aanbeveling om binnen te blijven gedurende het weekend. De aanbeveling blijft om alleen voor de noodzakelijke zaken de deur uit te gaan. Maandag kwam er een dringende aanbeveling bij om na zonsondergang binnen te blijven en zeker geen bars en restaurants te bezoeken. Een groot deel van de besmettingen in Tokio was blijkbaar te herleiden tot het bezoeken van een bar.

In het weekend zijn wij keurig twee dagen binnen gebleven. Maandagochtend toch weer de wandeling hervat, zolang dit toegestaan is en het rustig op straat is. Met eigen ogen konden we aanschouwen dat Yoyogi park inderdaad afgesloten is. Dat is wel jammer, want in de vroege ochtend waren er altijd maar een paar hardlopers en wandelaars. Nu maar aan de buitenzijde een wandeling gemaakt en hopen dat het park weer opengaat nadat de bomen uitgebloeid zijn.

Op dinsdag is het tijd een een bezoek aan de supermarkt te brengen. De route voert langs rijen met kersenbloesem bomen, toch nog even genieten. Wat mij opvalt is, zijn de schoolgaande kinderen. Het lijkt erop dat de scholen toch niet geheel gesloten zijn. Wel is het bij de Starbucks die op de route ligt, bijna uitgestorven. Op een doordeweekse dag is het rond 9 uur ontzettend druk bij deze Starbucks en wachten de mensen zelfs buiten. Dit houdt een groot deel van de ochtend aan. In de supermarkt Ville Marche is het lekker rustig, en zien de meeste schappen er uit alsof er niets aan de hand is. Van keuzestress is geen sprake op de groenten afdeling, het assortiment is zeer beperkt. De twee lege schappen zijn van de kleinere verpakkingen met rijst en toiletpapier, maar dit levert geen probleem op.

Terug in het complex hoorde ik dat er in de buitenwijken van Tokio genoeg toiletpapier te koop is, Toch lief dat iemand zich bezorgd maakt of ik wel genoeg toiletpapier heb, zelf vind ik voedsel toch net iets belangrijker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s