Het weekend binnen blijven

Het laatste advies dat de overheid van Tokio heeft gegeven, is om dit weekend binnen te blijven. De weersverwachting is regen, dus men hoopt dat dit zal bijdragen aan het opvolgen van het advies door de bewoners van Tokio en omstreken.Al eerder is het verzoek naar de regio uitgegaan om niet naar Tokio te reizen. Het hoogtepunt van de bloei van de kersenbloesem in Tokio wordt dit weekend verwacht en dat zorgt traditioneel voor een topdrukte. Ook kregen we via social media te horen dat Yoyogi park en Ueno park gedeeltelijk worden afgezet. Wij hebben besloten om de ochtendwandeling op zaterdag en zondag te laten zitten, en hopen deze op maandagochtend weer te hervatten.

Ondanks het feit dat de laatste dagen het aantal besmette personen flink oploopt, leek het gewone leven gewoon door te gaan. Het bezoek donderdagavond aan de supermarkt Ville Marche, leverde de nodige lege schappen ook, ook bij de groenten en het fruit, dus daaruit blijkt dat de bewoners van Tokio zich toch wel zorgen maken. Voor de zekerheid de laatste boontjes gekocht voor de volgende dag om daar een maaltijd van te knutselen. Blijkbaar was men toch aan het hamsteren geslagen. Vrijdagochtend bij dezelfde supermarkt zijn de medewerkers druk aan het bevoorraden, dus om half 9 de winkel te bezoeken, is eigenlijk te vroeg. Het is wel lekker rustig, maar de keus is zeer beperkt, alleen datgene wat in de schappen wordt gelegd. Gelukkig ben ik niet voor 1 gat te vangen en ga na half tien naar de andere supermarkt, daar is het ongekend druk, zelfs drukker dan op een zaterdag rond lunchtijd. De boodschappenkarretjes zijn afgeladen. Aangezien het zo druk is, neem ik genoeg mee om de komende dagen niet naar de supermarkt te hoeven gaan. Dit is geen pretje, anderhalve meter afstand houden is onmogelijk en gebeurt alleen bij de kassa zelf, omdat een medewerker daarop toeziet. Later het nieuws gevolgd op de Japanse publieke omroep. De mensen zijn hier bezorgd dat er strengere maatregelen komen en hebben daarom flink ingeslagen. Nogmaals volgde een oproep om alleen in het weekend naar buiten te gaan voor het hoogst noodzakelijke. Nu blijft het afwachten of hier massaal gehoor aan wordt gegeven of dat er strengere maatregelen komen. Inmiddels heeft de regering wel een plan klaar.

Een andere maatregel is dat mijn echtgenoot nu drie weken moet thuiswerken, dit geldt voor het hele kantoor, ook voor het Japanse bedrijf.

Om te kunnen lopen, want ik wil wel proberen om de 10000 stappen per dag te halen, heb ik een parcours in huis uitgezet dat ik een paar keer per dag kan lopen. Ook doe ik aan QiGong Flow, dankzij de filmpjes die Diane op YouTube plaatst (Thuisreis QiGong Flow), elke dag plaatst ze een kort of wat langer filmpje met oefeningen, en dat 100 dagen lang.

2 gedachten over “Het weekend binnen blijven

  1. Groot appartement dat je daar 10000 stappen kan halen.
    Ik ben blij dat wij hier lekker de natuur in kunnen om te fietsen. Kan gelukkig bijna elke dag.

    Sterkte.

    Please note; sent from iPhone thus targeted brief.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s