Wandeling door de stad

Tot mijn grote geluk zijn de Olympische Spelen uitgesteld tot een nog nader te bepalen moment. Waarom ben ik blij? Misschien komt er nu eindelijk duidelijkheid over de stand van zaken met betrekking tot de corona besmettingen. Tot nu toe leek hier niets aan de hand te zijn, maart inmiddels volg ik het nieuws op NHK en nemen de aantallen gestaag toe. De gouverneur van Tokio heeft opgeroepen om in het weekend alleen voor de noodzakelijke zaken naar buiten te gaan. Bepaalde warenhuizen gaan nu bedenken wat ze gaan doen. Ook zijn er restaurants die de openingstijden gaan aanpassen, van een restaurant weet ik dat het inmiddels gesloten is. Gisteren werd aangegeven dat het mogelijk is dat er een lockdown in de grote steden komt. Met dit allemaal in het achterhoofd, en het feit dat ik geen gebruik wil maken van de metro en de taxi, besloot ik om naar Takashimaya in Shinjuku te wandelen. In de kelder hebben ze een grote supermarkt waar ik bepaalde zaken voor het ontbijt kan kopen, die hier niet of nauwelijks te verkrijgen zijn. Van onze woning tot Takashimaya is ongeveer 45 minuten lopen. Via rustige straten kon ik het grootste deel van de route afleggen, de drukkere weg voor het laatste deel was niet te vermijden. Takashimaya was nog niet geopend, eerder stond op de website dat ze om 10.30 uur open zouden gaan, inmiddels is het om 11 uur. Gelukkig stond er geen hele rij. Wel stond er aan de overkant van de weg een hele lange rij voor een koffiezaak.

Tijdens het afrekenen kwam de mededeling dat de supermarkt in verband met de aanbevelingen van de overheid, morgen pas om 12.00 uur open gaat. Het was ontzettend druk, veel drukker dan ik gewend ben, en een aantal klanten waren duidelijk aan het hamsteren. In plaats van de openingstijden te verruimen, worden de openingstijden korter, zodat mijn inziens meer mensen in kortere tijd aanwezig zullen zijn. Niet echt hoopgevend.

Onderweg kwam ik langs de OK supermarkt, en daar stond al een hele rij wachtenden buiten, zeker niet met voldoende afstand. Zag dit bij het passeren van deze zijstraat. Denk dat het nog even boodschappen doen wordt vandaag en morgen, om ’s avonds en in het weekend zoveel mogelijk binnen te blijven.

2 gedachten over “Wandeling door de stad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s