Vast in Tokio

Vandaag ben ik een week terug in Tokio. De musea zijn gesloten, maar de restaurants nog steeds open. Als wij boodschappen gaan doen, zien we op sommige plaatsen nog steeds lange rijen waarbij de mensen dicht op elkaar staan. Er lijkt hier weinig aan de hand. Als je dan de berichten in de Nederlandse media leest, is het nauwelijks te geloven dat Japan volledig afwijkt. Dus volgen wij de RIVM richtlijnen van Nederland. Het is even zoeken wat de beste tijden zijn om de straat op te gaan, want anders kun je de 1,5 meter ruimte wel vergeten! Enige tijd na het diner, lopen we een rondje kerkhof, zoals we dat noemen. Dat is een blokje om van ongeveer 20 minuten.

In het weekend kwam de richtlijn dat mijn echtgenoot thuis moet werken als een huisgenoot, of hijzelf, internationaal heeft gereisd. Dat geldt voor 14 dagen waarbij twee maal daags de temperatuur gemeten dient te worden. Dus sinds maandag werkt hij thuis. De dag starten we met een wandeling van een uur, na het ontbijt. Om enig idee te geven, het ontbijt is rond vijf uur en half zes lopen we de deur uit richting Yoyogi Park, heerlijk om een verlaten Omotesando te zien, die we voor het grootste deel aflopen. In het park lopen dan nog niet veel mensen, de hardlopers komen na zes uur. Een bezoek aan de supermarkt volgt of rond acht uur, dat is naar Ville Marche, of later indien Kinokunuya wordt bezocht. Die gaat helaas pas om half tien open. Er staat maar 1 supermarkt per dag op het programma. Alles doe ik te voet, dus de voorraad moet rustig opgebouwd worden.

Het maken van de onigiri gaat gewoon door, maar de internationale vrouwen club, waar ik me voor heb aangemeld, daar gaan de activiteiten in maart en april niet door. Er is geen eenduidige lijn te bespeuren of het moet zijn dat zaken die met de VS te maken hebben, hun deuren sluiten. De Apple Store is namelijk gesloten sinds het weekend. In de nacht van vrijdag 20 maart op zaterdag 21 maart, is de grens gesloten voor mensen uit de diverse landen, waaronder een groot deel van Europa. De KLM vliegt voorlopig ook niet meer op Tokio. Het lijkt erop dat we hier vast zitten. Met het kersenbloesem seizoen, is dat geen straf. In de ochtend geen drommen mensen bij de bomen, die allemaal selfies willen maken, en kunnen we ongestoord van de bloemenpracht genieten.

2 gedachten over “Vast in Tokio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s