Ryokan Tawaraya

Een paar jaar geleden had ik al geroepen dat ik nooit meer traditioneel ging slapen. Toch heb ik dit weer gedaan. Om een bezoek te brengen aan het “Snow Monkey Park” moet er een hotel in de buurt worden gevonden. Veel hotels zijn er niet in Yudanaka, dus toch gekozen voor een traditioneel ryokan. Wat houdt dit in? Als je binnenkomt, dan gaan de schoenen uit, en die gaan in een schoenenkast, elke kamer heeft zijn eigen plank in de kast. De slippers die klaar leken te staan, waren voor buiten?! Op onze sokken naar de lounge en daar kregen we een doekje en kombutcha thee. Na de formaliteiten werden we naar de kamer begeleid, onze bagage was er al neergezet. Ze hadden de bedden al klaargelegd. De futon lag niet op de tatami-mat, maar op een dun matras, duidelijk om het de buitenlandse toeristen wat comfortabeler te maken. In de kamer is ook een tafel met 4 stoelen aanwezig. De tafel en stoelen zijn heel erg laag, de stoel is gewoon een zitting met leuning op de grond. Onze buttons bleven gewoon liggen, normaal gesproken worden ze overdag op geborgen in een kast. In de kamer hadden de kasten schuifdeuren.

In de kast hingen kimono’s, en een soort overjas kimono, erg handig om naar de buiten onsen te gaan, en naar de binnen onsen. Dat laatste is meer een grote badkamer, met een rechthoekige bak met het zeer warme water. Vooraf moet je je douchen, zittend op een plastic krukje. De handdoek die op de kamer ligt, moet je meebrengen. Verder lag er ook een doek om je te wassen.

Waar we erg vrolijk van werden, was het toilet met de rode slippers. Heel apart dat alleen voor het toilet de slippers klaarstonden. De verwarming was een klein apparaat dat ’s nachts uitgaat. De eerste ochtend was het ontzettend koud, maar de tweede nacht wist ik hoe de verwarming aan te zetten.

Het ontbijt was uit de kunst, zowel de smaak als het zicht, een plaatje. Ze hadden rekening gehouden van het glutenvrij bereiden. De tweede ochtend was het nog smaakvoller, de avond ervoor had ik mijn glutenvrije sojasaus gegeven, konden ze alles gewoon bereiden. Op de ochtend van vertrek werden we met de auto naar het treinstation gebracht, gelukkig hoefden we geen hellingbaan te lopen met een rolkoffertje.

3 gedachten over “Ryokan Tawaraya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s