Zelf – quarantaine of niet?

Op dinsdag 17 maart ben ik Japan binnengekomen en er werd geen strobreed in de weg gelegd, geen extra maatregelen. De temperatuurmeting geschiedt hier standaard. Het was zeer rustig op het vliegveld, en ook waren er buiten weinig mensen die op een van de bussen stonden te wachten. Geen rijen en geen mensen op de bank. Dit heeft iets onwezenlijks.

Narita Airport buiten

Vandaag kwam via via een email dat de Japanse overheid een besluit gaat nemen of reizigers die het land binnenkomen in zelf-quarantaine moeten. Dan is het ook weer de vraag wat het precies in zal houden. Het lijkt mij verstandig om maar in zelf-quarantaine te gaan voor 2 weken. Ook een mooie gelegenheid om nog wat verhalen af te maken.Inmiddels heb ik wel boodschappen gedaan, dat was voordat ik te horen kreeg dat dit een rol kan gaan spelen. Sociale contacten zijn nog niet aan de orde geweest en afstand tot anderen, dat doe ik sowieso. En dat doen de meeste mensen hier. Het enige dilemma is een wandeling in de buitenlucht. Om de stappen voor elkaar te krijgen, heb ik vandaag maar flink gewandeld in het appartement, en dat werkt ook.

Ik had verwacht dat de Japanners geen toiletpapier hamsteren, maar tot mijn grote verbazing doen ze dat ook hier. Alle andere vakken zijn goed gevuld, en geen sporen van enige hamster drift. Maar het toiletpapier, niet te geloven, en dat terwijl ze van die prachtige toiletten met een sproeisysteem hebben. Dit hamsteren lijkt ook wereldwijd besmettelijk te zijn.

De tijd van de kersenbloesem breekt weer aan, maar dit jaar mogen de mensen niet picknicken onder de bomen. Ook hier is het niet de bedoeling dat er grote groepen mensen zich bij elkaar bevinden. Ik weet niet of alle kerken gesloten zijn, maar in ieder geval wel de kerk die zich aan Omotesando bevindt. Na diverse emails blijkt dat het maken van de onigiri voor de daklozen, nog wel doorgaat. Meestal is dit een kleine groep. Voor de zekerheid blijf ik daar ook twee weken weg.

3 gedachten over “Zelf – quarantaine of niet?

  1. Dus Japan is nog niet klaar met corona. Zelf- isolatie is zo gek nog niet. Kan Joop ‘gewoon’ werken? Of is hij thuis aan de slag. Neem aan dat hij Canada mocht verlaten.

    Like

  2. Gelukkig dat je goed bent thuisgekomen, geen punt om zelf quarantaine toe te passen vooral als er geen controle is en je toch naar buiten mag! Lachen dat ook in Japan wc papier gehamsterd wordt.. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s