Antiek markt

Terug in Tokio is het genieten van het mooie weer. Het eerste doel om te verwezenlijken, is een kijkje nemen op de antiekmarkt, die elke eerste en derde zondag van de maand bij het Tokio International Forum wordt gehouden. Mijn echtgenoot merkte op dat het leek alsof iedereen zijn huis had opgeruimd en de spullen aan het verkopen was. Het was echt niet allemaal antiek wat er aangeboden werd. Gewoon leuk om te wandelen en zelf vind ik de kokeshi poppen erg leuk. Het bleef bij kijken.

Tokyo International Forum heeft een gebouw dat op een schip lijkt, ik vind het erg mooi. De architect is Rafael Vinoly, en is het gebouw op 10 januari 1997 geopend. Het is 58 meter hoog (bron: Wikipedia). Dan verder gewandeld naar het station van Tokio om treinkaartjes te kopen naar Kanazawa. Nu was het de kunst om na afloop van de aankoop, naar de andere kant van het treinstation te komen, via de lange gangen die zich ondergronds bevinden. Een bewoner van Tokio wilde graag zijn Engels oefenen, en heeft ons gegidst. Hij heeft 1 keer per maand Engelse les, en moet elke week ook video’s bekijken en de antwoorden inspreken. Via de andere kant, langs het winkelcentrum Kitte weer richting Tokio International Forum gewandeld om koffie te drinken. Al met afloop je ongemerkt toch een behoorlijk aantal stappen. Had net een artikel gelezen dat aangeraden wordt om meer dan de 10000 stappen te maken, en dat is prima voor elkaar gekomen. De aanbevolen 17 kilometer hebben we niet gehaald.

In Tokio zijn ze hard aan het werk met het opknappen van bepaalde metro stations. Het station van Shibuya wordt erg mooi. Bij het uitstappen herkende ik niet waar ik was, dacht even in de verkeerde metro te zijn gestapt. Hier kwam ik uit met de Ginzalijn.

2 gedachten over “Antiek markt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s