Ramen eten

Na het kopen van de treinkaartjes naar Kioto op het station van Shinagawa, besluiten we eens wat meer in de omgeving rond te kijken. Bij de taxistandplaats slaan we linksaf de straat in. De gingko bomen staan er mooi statig geel te zijn. Na een stukje lopen, zien we links iets wat op een restaurant lijkt. Via een trap naar beneden blijken er meerdere restaurantjes te zitten op een soort galerij. Het verkleinwoord is hier echt op zijn plaats. Sommige restaurants hebben de ingang alleen afgedekt met een dik stuk plastic zodat je toch wel een beetje buiten zit. Ineens zien we het woord vegan op een poster. In de wat kleinere letters staat aangegeven dat het gerecht ook glutenvrij is. Een mooie gelegenheid om eens te proberen, het is al ruim lunchtijd en er moeten nog boodschappen worden gedaan.

Bij de ingang van het restaurant hangt een groot plakkaat met alle gerechten. Vervolgens mag je geld in een automaat stoppen en het gerecht kiezen. Dan volgt een papiertje dat opgehaald wordt door het personeel. De helft wordt er afgescheurd en de andere helft leggen we ze neer, dat het bedienend personeel kan lezen wat er besteld is. Voor nog geen 7 euro per persoon hebben we een lunchgerecht.

We zitten aan een soort houten bar, met zicht op de keuken. Grote dampen komen van het kokende water voor de noodles af. Aan de andere kant wordt in hoog tempo het servies gereinigd in een snelle vaatwasser. Een glas water wordt neergezet en de stokjes en servetten staan klaar. In de grote kom vol ramen (noodles) zit een lepel met een inkeping, zodat de lepel aan de rand kan blijven hangen, erg praktisch. De veganistische ramen is erg lekker, heeft een beetje een pindasaus smaak. Dit restaurant is prima om te gaan eten na een lange treinreis.

Eindelijk een keer gewoon ramen kunnen eten zonder vooraf een speurtocht op het internet te houden.

2 gedachten over “Ramen eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s