Medische keuring in Japan

Nu het zeker is dat er een verhuizing naar China aankomt, moeten er zaken geregeld worden. Om een werkvisum te verkrijgen, is vaak een medische keuring noodzakelijk. Elk ontvangend land heeft zijn eigen eisen. In Japan zijn we weer naar de Bluff Clinic in Yokohama gegaan. Van de metro was het een leuke klim langs het kerkhof naar boven, ik kan me de route nog herinneren. 11 Jaar geleden hebben we dezelfde weg gelopen en ook in deze kliniek onze keuring gehad voor Qatar. Er bleek nauwelijks iets veranderd. Eerst weer inschrijven en daarna mochten we een operatiehemd aantrekken. Wel bleek dat we onszelf niet hadden hoeven te uitdrogen, in de instructie stond niets eten en drinken, maar achteraf hadden we wel water mogen drinken. Dat hebben we ter plekke direct gedaan! De verpleegster was heel erg aardig en verontschuldigde zich elke keer als ze ons pijn moest doen, voor het afnemen van bloed en voor het toedienen van een vaccinatie. Zij deed dit geweldig, dus hoezo pijn? De keuring houdt een oogtest, gehoortest, ECG, longfoto, bloeddrukmeting en nog urine- en bloedtesten in. De apparatuur voor de longfoto’s was wel vernieuwd. De arts was ook erg aardig en gaf ook uitleg bij het bekijken van de longfoto. Bij het afscheid was zijn aanbeveling naar mij toe heel grappig, namelijk iets wat ik al had verteld elke dag te doen, wandelen.

Die middag de daad weer bij het woord gevoegd en een bezoek aan der Meiji Inner Garden gebracht. Deze tuin is in de herfst niet echt de moeite waard, maar ik wilde toch een foto van de bron maken. Op de bordjes bij de bron, en op de folder die uitgereikt wordt bij de ingang, staat dat je geen hand in het water mag steken. Natuurlijk moesten diverse toeristen dit toch weer doen. Het theehuis is rond 1900 gebouwd voor de keizerin, maar tijdens de oorlog verwoest. In 1958 is het herbouwd. Dit theehuis was gesloten.

Een ander punt op de actielijst is het opnemen van de inboedel. Er komt dan iemand die alle meubels inventariseert, in de kasten kijkt en een inschatting maakt van de benodigde dozen. Uiteindelijk wordt ook een inschatting van het inpakken en wegbrengen van de spullen gemaakt. Dit komt uit op twee dagen, precies wat wij ook al hadden ingeschat. Na diverse verhuizingen is dat prima te doen.

2 gedachten over “Medische keuring in Japan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s