Mooie eigenschappen

Er zijn zaken die niet zo fijn zijn als ze je overkomen, maar als het je in Japan overkomt, dan is de kans erg groot dat het goed afloopt. Een beetje cryptisch begin, om aan te geven dat ik wat belangrijke passen in het hotel had achtergelaten. Dit was voor het eerst in mijn leven. Daar ik bij het inchecken de rekening had voldaan, was er geen ontdekking mogelijk bij het afrekenen. En deze keer hadden we de hotelkamer dus duidelijk niet goed nagelopen. In de trein richting Tokio, ontving ik een email van het hotel dat ze belangrijke papieren hadden gevonden. Ze hebben alles keurig opgestuurd, ook dat durf ik hier in Japan aan, i.p.v. op 1 dag met de trein heen en weer te gaan, qua afstand zoiets als heen en weer naar Parijs. Ik werd niet teleurgesteld, alle pasjes zaten in de kaarthouder en tot nu toe is er ook geen misbruik van gemaakt. Wat is het erg fijn dat de mensen hier nog steeds zo eerlijk zijn.

Een andere fijne eigenschap is het zeer keurig werken. Ze zijn al weken bezig met het veranderen van de ingang van het appartementencomplex. Er komt een nieuwe pui, en wat andere details in de hal (lounge) worden aangepast. Elke ochtend wordt een en ander netjes afgeplakt, en ’s avonds weer verwijderd zodat we de normale route weer kunnen gebruiken. Ze zetten ook alleen het stuk af waar gewerkt wordt, om zo min mogelijk overlast te bezorgen. We worden accuraat op de hoogte gehouden en bij elke kleine verandering, verschijnt er een nieuwe memo. Inmiddels is ook de gezamenlijke gang bij de voordeur onderhanden genomen, nieuwe vloerbedekking en energiezuinige lampen in het plafond. Ook hier wordt elke dag alles afgedekt en opgeruimd. Ongelooflijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s