Naar Himeji

Op de dag dat de tyfoon aan land kwam, zouden we naar Himeji vertrekken met de Shinkansen. Door alle berichten in de media besloot ik op vrijdagmiddag te kijken of het treinkaartje omgeruild kond worden. Tot mijn grote verrassing is het treinkaartje kosteloos omgezet naar de zondagochtend. Het hotel had ik een email gestuurd dat we nog maar 1 nacht kwamen en die hebben de zaterdagnacht niet gerekend, echt ontzettend aardig. Het is wel lang spannend gebleven of we de zondagochtend konden vertrekken. Heel vroeg op zondagochtend stond op de website van Japan Rail dat de shikansen reed. Helaas reden de metro’s niet. Een flinke wandeling is ook nooit weg, en goed voor de stappenteller, dus maar te voet richting het station Shinagawa, ruim een uur lopen. Gelukkig konden we onderweg een taxi aanhouden.

Tja, waarom wilden wij zo graag naar Himeji? Daar staat nog een kasteel dat een lange geschiedenis kent van verbouwingen en behalve een keuken, nooit is afgebrand. Ook is het ongeschonden uit de tweede wereldoorlog gekomen, terwijl de hele stad in de as lag. Het kasteel is veelvuldig gerestaureerd. Het is in Japan het eerste gebouw op de Wereld Erfgoedlijst in 1993 als voorbeeld van de houten structuur waarmee het kasteel is opgebouwd.

Het dak maakt het kasteel ook erg bijzonder om te zien. Echt een kunstwerk. We konden het kasteel bezoeken, de schoenen moeten uit en plastic tasjes liggen klaar om de schoenen in te doen. Op sokken de zes verdiepingen beklommen. De wandelroute was goed aangegeven. En door de ramen konden we het uitzicht en het dak bewonderen.

Naast het kasteel bevindt zich een mooie tuin, Koko-en, die onderverdeeld is in 9 verschillende tuintjes. De moeite van het bezoeken waard.

Een gedachte over “Naar Himeji

  1. Ze zullen wel wat gewend zijn met anuleren ivm tyfoons. Prachtig kasteel, zo anders dan de westerse😉 en dat je dit op kousenvoetjes moet betreden maakt t ook speciaal.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s