Wat heb je bij je in de zomer?

Heel vaak krijg ik de vraag wat iemand mee moet nemen als die op bezoek komt in Japan. Tja, hoe de koffer gevuld moet worden, dat is erg persoonlijk, de een heeft het snel warm en de ander juist niet. De zomers in Japan zijn warm en vochtig, zoals in meer Aziatische landen. Dus als ik op pad ga heb ik mijn tas een paraplu die tevens als parasol dienst kan doen. Een inwoner van Japan heeft dat altijd bij zich, is mij verteld. Een ander item is de waaier als het ergens warm is en de airco is afwezig of onvoldoende. Er zijn genoeg leuke waaiers te koop hier in Japan. En nee, ik heb er nog geen gekocht hier. De befaamde Japanse zakdoek mag niet ontbreken. Deze zakdoek is absoluut niet om je neus in te snuiten, dat is tamelijk ongepast hier. Het is meer een mini handdoek om het gezicht droog te deppen. Ook deze zakdoeken zijn er te kust en te keur. Erg leuk om een nuttig souvenir te kopen, daar dit in meer landen gebruikt kan worden als het warm is.

Sinds kort is de lijst aangevuld met een soort etui waar je een kleine (opvouwbare)paraplu in op kunt bergen als het geregend heeft. Bij vele winkels, restaurants en hotels zijn er speciale plastic hoesjes om over de paraplu te schuiven, maar in het kader van het beperken van de plastic zakjes en tasjes, ben ik toch overgegaan op de aanschaf van een etui. En ook al gebruikt, dat is niet zo verwonderlijk met de stormen die regelmatig langs razen in de zomer. Verder is een flesje water aan te raden, alleen is het geen ramp als dat vergeten wordt, want er staan op veel plaatsen automaten. Maar in het kader van het terugbrengen van flesjes, ben ik nog steeds op zoek naar een flesje dat niet de hele tijd uit de zijkant van de rugzak valt. Heb er al een paar dusdanig laten vallen dat ze niet meer waterdicht zijn.

3 gedachten over “Wat heb je bij je in de zomer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s