Toch een beetje cultuur; Reiki

Hier komt niet een heel verhaal over de Japanse cultuur, maar alleen een klein onderdeel waar ik kennis mee heb gemaakt. Vorig jaar heb ik een workshop Reiki I gedaan in Nederland, en ik was benieuwd hoe Reiki er in Japan aan toe gaat. Het begint met een zoektocht op het internet en dan hopen dat ik iemand vind die ook Engels spreekt. Vorig jaar ben ik bij iemand geweest die op een behoorlijke afstand reizen van ons huis woont. Het was wel leuk om in een ander, rustiger, stukje Tokio rond te lopen. Weer opnieuw gaan zoeken en iemand gevonden die op 35 minuten lopen woont. Met de metro is het 24 minuten, dat verschil is zo klein dat ik liever ga lopen. Het adres ligt in de wijk Daikanyama, dat heeft echt leuke gebouwen en hoekjes. Met de juiste aanwijzingen op naar “Happy Life Creations”. Het leuke van het boeken van een behandeling is, dat je bij iemand thuis komt. Sumie woont in een appartement die voor zover ik het heb kunnen zien uit 1 ruimte bestaat (www.hl-creations.com), helaas zijn de foto’s uit google verwijderd. Ook de andere dame had een klein appartement dat uit 1 ruimte bestond. Dan moet je dus wel opgeruimd zijn als je moet slapen en werken in dezelfde ruimte. Een klein appartement in Nederland is dan meestal toch nog groter.

Reiki is een Japanse techniek voor de “healing” van geest, lichaam en ziel. Volgens de gevonden informatie betekent Rei, geest en staat Ki (Chi in het Chinees) voor levenskracht, energie. Het is in 1922 ontwikkeld door Mikao Usui in Japan. In Azie geloven ze dat er energie stroomt door lichaam, geest en ziel. Het ondersteunt het zelf genezend vermogen van het lichaam. Inmiddels zijn er meer vormen van reiki, maar ik heb bij Sumie de workshop Usui Reiki II gedaan. Op een heldere wijze heeft ze alles uitgelegd en mij laten oefenen, als een echte docent. Ze heeft ook een heldere samenvatting meegegeven. Als laatste onderdeel heb ik haar een reiki behandeling gegeven, blijkbaar was dat goed, want ik kreeg het certificaat uitgereikt. En nu maar oefenen geblazen met afstand reiki geven en op mezelf. Indien er gegadigden zijn voor een behandeling, dan zal er nog een behandeltafel aangeschaft moeten worden. Voorlopig kan ik 21 dagen last hebben van de reiniging die heeft plaatsgevonden, dus ik hoop dat ik niet onaardig ga doen. Mijn echtgenoot is even “gevlucht”šŸ˜‚ naar Canada.

2 gedachten over “Toch een beetje cultuur; Reiki

  1. Dat was weer een mooi avontuur, en zo kom je nog eens ergens.
    In NL wil ik wel een keer ‘proefkonijn’ zijn.
    Oud collega (is al lang geleden), ook klein behuisd, behandelde gewoon op de eettafelšŸ˜œ

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s