Het regenseizoen is begonnen

Jullie vragen je waarschijnlijk af, waarom dit de moeite van het vermelden waard is. In het boek dat ik te leen heb m.b.t. de etiquette en feestdagen in Japan, staat onder de noemer ” festivals” het begin van het regenseizoen. Dat zou niet in mijn hoofd opgekomen zijn om dat met vreugde te begroeten. Aan de andere kant hebben we water nodig, en is het mooi om de natuur te eren. Daar zijn ze hier erg goed in. Het schijnt dat het regenseizoen 6 weken duurt, we zullen zien. In elk geval kun je hier overal paraplus kopen, het hele jaar door, meestal van die doorzichtige. Uiteraard zijn er ook winkels waar je een hele collectie hebt, maar die doorzichtige paraplus zijn ideaal als je vergeten bent er eentje in je tas te stoppen. Als het regent en je wilt een winkel bezoeken, dan moet je of je paraplu buiten in een rek of mand achterlaten, of in een speciale plastic zak stoppen. Dit hangt van de winkel af.

De kinderen worden tijdens de regen ook goed beschermd vervoerd. Ze zitten dan vaak in een soort ” cocon”, dat ziet er gezellig uit.

Van de regen ” spring” ik dan naar de doekjes. In de restaurants liggen er doekjes om je handen schoon te maken. Als je wat luxer uit eten gaat, komen ze met een warm handdoekje, en in sommige iets eenvoudiger restaurants met een koud doekje. Ook als je ergens iets te eten koopt, worden de eetstokjes en handdoekjes erbij gedaan.

Iets anders dat mij nog steeds opvalt, is de hoeveelheid plastic zakjes. Aan de ene kant probeert men hier ook het aantal plastic zakjes te verminderen, maar in sommige supermarkten is het echt een toer om ze te vermijden. Ben ik niet alert genoeg, dan zit er soms weer een zakje om een doosje. De logica ontgaat mij geheel. Bij een supermarkt lukt het tot nu toe om geen zakje te krijgen om de groenten die ik los heb gekocht. Dat is de supermarkt waar ik ook de paraplu buiten kwijt kon, zie foto.

2 gedachten over “Het regenseizoen is begonnen

  1. Ziet er leuk uit al die paraplu’s! Vind de cocon een beetje griezelig.. één vanwege de zuurstof en twee vanwege de temperatuur… maar het zal wel goed gaan want anders werd het vast niet gedaan 🙂 Wat betreft de plasticzakjes, Ik mag in China (na wat overredingskracht) mijn AH zakjes gebruiken… zowel in de supermarkten als op de markt weten ze dat ik mijn eigen zakjes bij mij heb en vinden ze dat nu prima. Verder zijn in China natuurlijk nergens doekjes als je gaat eten… die moet je zelf meenemen… wat een verschil tussen deze twee landen!

    Like

    1. De cocon ziet er ook griezelig uit, niet iedereen ritst hem volledig dicht. Al die doekjes in het plastic zijn ook een belasting voor het milieu. Ook moeten we anti-stoffen opdoen, dus ergens een balans is prima. Wat goed dat jij jouw eigen zakken mag gebruiken.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s