Kappadori bashi

Deze straat staat bekend om zijn hoeveelheid keukenspullen, niet alleen voor de particulier, maar ook voor restaurants. Er is een winkel die een uitgebreide collectie plastic eten verkoopt, een zaak met uithangborden en menustandaards. Dan de vele servies-, potten en pannen- en messenzaken. Deze straat bevindt zich niet zo ver van een beroemde tempel in Asakusa, dat elke dag van de week ontzettend veel bezoekers trekt.

Japanse messen zijn wereldberoemd bij de (hobby) koks. Er zitten diverse messenzaken hier, maar wij kozen voor Union Commerce. Ze hebben het merk ” Mac”, en uiteraard nog veel andere merken. Binnen mocht er niet gefotografeerd worden. De winkel is gemakkelijk te herkennen aan de uitrusting van het harnas buiten. Het is een zeer kleine zaak en je bent de hele tijd bezig om opzij te stappen als er een klant binnenkomt. Met een beetje geduld en hulp van een medewerker, is het juiste mes te vinden. De medewerkers zijn niet zeer toeschietelijk, waarschijnlijk omdat er veel toeristen alleen even binnenlopen. Als je serieus bent, dan zijn ze wel in de weer. En onze zorg dat we geen nieuw mes kregen, bleek onterecht. De tentoongestelde messen gaan terug aan de wand en er wordt een doos gehaald met een nieuw mes. Het mes wordt ook gedemonstreerd, door een stukje van een krant te snijden. Ook heb ik weer wat geleerd, het mes dat ik 13 jaar geleden kocht, blijkt helemaal niet geschikt te zijn voor botten, maar juist voor harde groentesoorten zoals wortel! Nu gebruik ik het met plezier. In de winkel heb ik namelijk een mes gezien om botten de snijden, die hoeft niet in de verzameling.

De rest van de straten zijn leuk als je van rommelige winkels houdt en niet alledaagse dingen wilt zien. Het is erg leuk om etalages en de uitstallingen te bekijken en niet te vergeten het plastic voedsel dat er zeer natuurgetrouw uitziet. Helaas wel prijzig, het is ook voor de restaurants bedoeld. Voor de toerist zijn er sleutelhangers, magneten en dergelijke.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s