Roppongi Hills en Tokyo Sky View

Roppongi is een wijk van Tokio waar veel expats wonen. In de wijk bevindt zich het gebouw Roppongi Hills waar onder andere een winkelcentrum zit, een museum en Tokyo View met een buitenterras dat alleen bij goed weer, dat wil zeggen weinig wind, toegankelijk is.

Omdat bezoekers graag de berg Fuji willen zien, is het zaak om de weersverwachtingen goed in de gaten te houden. Bij onbewolkt weer is de kans het grootst dat Fuji vanuit een uitkijkpunt zichtbaar is. De kans deed zich voor, dus op naar Roppongi Hills, via een wandeling door een woonwijk die er weer anders uitziet dan de buurt waar wij wonen.

Vanuit Tokyo Sky View

Om naar het uitzichtpunt te kunnen, moet je een combinatie kaartje kopen, ook van het Mori Art Centre (museum). Dat is een museum met moderne kunst en zogenaamde ” installaties”. Het is erg bijzonder om te zien, en een aantal dingen waren fascinerend. Een kleine impressie wordt weergegeven, er moeten nog wat verrassingen overblijven. Het eerste bezoek brachten we aan Tokyo View. Je kunt er rondlopen en onze moeite werd beloond, Fuji was te zien! Ook hadden we zicht op de wijk waar wij wonen. Dankzij de in mijn ogen vreemde dakconstructie (soort van rode hoed) van een gebouw aan de overkant van de straat, was het gemakkelijk om te bepalen waar ons complex zich bevindt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s