Lekker toeristisch; Tokio Tower

De toren van Tokio die het uiterlijk van de Eiffeltoren heeft, net iets hoger is volgens de reisgidsen, 13 meter, en behoorlijk wat lichter, had ik nog niet bezocht. In sommige reisgidsen staat de toeren beschreven als de rood-witte toren, maar het blijkt oranje-wit te zijn. Vanuit ons huis is het ongeveer 40 minuten lopen. Er was een voorkeur voor de metro, die niet veel sneller is, namelijk 31 minuten als je geen fouten maakt met overstappen. Maar niet iedereen houdt van een wandeling.

Inmiddels heeft de ervaring geleerd dat het ’s ochtends relatief rustig is om een museum of attractie te bezoeken en dat blijkt ook het geval te zijn. Voor de toren bevindt zich een park met veel kersenbloesem bomen, waar veel mensen zich al gereed maakten om te picknicken. Eerst aan de slag met de telefoons en fototoestellen, samen met diverse andere toeristen. Gelukkig geen massa mensen, gewoon een aantal bezoekers.

Heel stoer hadden we besloten om naar het hoogste platform te gaan, totdat bleek dat het laatste stuk gelopen moet worden. Maar, dit moet binnen een bepaalde tijd en het blijken 600 traptreden te zijn. Een uitdaging is leuk, maar deze hebben we aan ons voorbij laten gaan. Het doel was om Fuji-san (zo wordt de berg genoemd) te zien. Helaas was het bewolkt, maar is hij in de verte zichtbaar.

Op het platvorm zijn ook nog een aantal glazen vloerdelen zodat je naar beneden kunt kijken. Dat is wel leuk gedaan, en niet griezelig. Een glazen brug geeft toch een ander soort gevoel. Al met al leuk om er geweest te zijn, maar het hoeft niet op de lijst met dingen die je zeker moet doen als je een bezoek aan Tokio brengt. De Tokio Tower is zichtbaar vanaf diverse plaatsen, en door zijn kleur leuk om te zien.

2 gedachten over “Lekker toeristisch; Tokio Tower

  1. Hi Ine, toch een prachtig uitzicht hoor met het topje van de berg dat mooi zichtbaar is! Merk je trouwens nog iets van het troonswisseling?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s