Ohanami

Dit betekent het kijken naar de bloemen. De bloei van de kersenbloesem luidt het einde van de winter in, oftewel het begin van de lente. De Japanners gaan dan massaal naar de kersenbloesem kijken. Het blijft niet alleen bij kijken, ook gaan ze met familie, vrienden of collega’s picknicken onder de bomen. Het was de bedoeling dat wij dit fenomeen ook gingen ervaren. Heel lang was het niet duidelijk of de bbq dor zou gaan op zaterdag, omdat er regen was voorspeld. Vrijdagavond kwam het bericht dat het doorging.

Vol verwachting gingen wij op pad, goed aangekleed want het was een koude dag, naar het park. Het was ruim anderhalf uur reizen. In het park aangekomen, bleken er weinig kersenbloesem bomen te staan. Onder de bomen mag niet worden gebarbecued. We stonden met met z’ n allen rondom diverse bbq’s onder de dennenbomen. De bbq zijn onderdeel van het ” meubilair” van het park. Onder de kersenbloesems mag niet worden gebarbecued. Ik had ook al gelezen dat je ze niet mag aanraken, geen tak mag afbreken. Het was een gezellig samenzijn, maar ik miste toch dat beetje extra van de kersenbloesem. Dus geen afbeeldingen hier.

De volgende dag naar het kerkhof hier in de buurt, waar ontzettend veel kersenbloesem bomen staan. Een kerkhof is tevens park, met hier en daar zitbanken. Het is echt genieten om daar te lopen, en bijna elke dag neem ik een route die onder de bomen voert, als ik richting de supermarkt ga.

5 gedachten over “Ohanami

  1. Dee foto’s van de bloesem zien er in ieder geval prachtig uit! Kan mij voorstellen dat dit inderdaad een hoogtepunt is om naar te kijken! Lachen dat alles zo super gereguleerd is… wel fijn dat er ook nog wat minder gereguleerde plaatsen zijn, zoals het kerkhof, waar je gewoon rustig zelf op een bankje kan gaan zitten kijken!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s