Japan in de ban van Sakura

Al een paar weken staat alles hier in het teken van de kersenbloesem. De etalages hebben veel roze, je ziet kunstbloemen als decoratie, en een heus servies mag niet ontbreken. Tot nu toe heb ik de verleiding qua servies kunnen weerstaan. Er is zelfs een speciaal weerbericht per regio om aan te geven wanneer de bomen in bloei komen en het tijdstip van volle bloei. Als inwoner van Tokio volg ik de bloei van de bomen ook. We zijn gaan kijken in het park van Shinjuku, bijna twee weken geleden. Een paar bomen stonden in bloei, maar het grootste deel moet nog volgen.

Afgelopen weekend de stand van zaken op twee plaatsen gaan aanschouwen, eerst naar de Oost-tuin van het keizerlijk paleis. Daar stond 1 boom in volle glorie. Bij de beroemde Meguro-rivier begonnen de bomen net uit te lopen. Dat gold ook voor het YoYogi-park op ongeveer een half uur lopen. Het is nogal druk, er zijn veel toeristen in Japan om de Sakura mee te maken, dus doorlopen is er soms niet bij. In Ueno waren de mensen al aan het picknicken onder de bomen. Veel afvalbakken zijn klaargezet alsmede de plaats waar je mag zitten, en graag met 10 personen, zie foto.

Dagelijks loop ik een wat groter rondje via de begraafplaats Aoyoma, daar zijn de bomen langs een paar wegen geplant, en dat geeft een prachtig gezicht als ze in volle bloei staan. Maar het is nog niet zover. Misschien komend weekend, het hangt allemaal van de temperatuur af, en die schommelt behoorlijk.

In de winkels verkopen ze koekjes en allerlei andere zaken om te eten. Ik heb nu rijstballetjes met kersenbloesemsmaak gekocht. En kan vermelden dat ze heerlijk smaakten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s