Op zoek naar het verleden

Twaalf jaar geleden gingen we één keer in de week naar een Sushi-restaurant. Een paar aanknopingspunten zijn hebben we onthouden. Als eerste dat dit restaurant in de buurt van het metrostation Yokohama ligt en dat er altijd een rij met mensen zich buiten het restaurant bevond. Een tweede betreft de situering binnen een warenhuis, nemelijk op een van de hoogste verdiepingen in de buurt van de roltrap. Nu zijn er diverse warenhuizen in- en om het station, dus er was werk aan de winkel. Het warenhuis Takashimaya hoefden we niet te bezoeken, dat heeft een luxe uitstraling en het zat in een eenvoudiger warenhuis. In Joinus vonden we het niet. Het volgende warenhuis dat we bezochten was Lumine. Het vinden van de ingang van een warenhuis is ook een avontuur op zichzelf bij zo’n groot station. Op de zevende verdieping van Lumine vonden we een sushi-restaurant wat het geweest zou kunnen zijn. Er was geen lopende band aanwezig en zag er heel anders uit. Wel stond er een lange rij, dat is altijd positief. Wij sloten in de rij aan. Na enige tijd werd het duidelijk dat je op een lijst bij de ingang je naam moest noteren, helaas had ik dat niet door gehad. Dat voegde weer extra wachttijd toe. Deze keer werden zelfs de Japanners ongeduldig, want het duurde wel erg lang. Ongeveer na anderhalf uur, konden we plaatsnemen. Het wachten werd beloond want het eten was heerlijk. Ook hadden ze een Engelse vertaling van het menu.

Gesterkt door het diner vervolgden wij onze tocht. Op naar de Sky-Tower. We gingen OIOI binnen en op de elfde verdieping zit een sushi-restaurant met een lopende band, en wederom een lange rij wachtenden. Dat restaurant is op onze lijst gezet. Ook dit restaurant zit bij de roltrap en kan ook het bewuste restaurant zijn. Of allebei niet, de wereld is constant in beweging!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s