Eerste Kerstdag

In Japan is 25 december geen nationale vrije dag. Het gaat te ver om te zeggen dat er geen aandacht aan Kerstmis wordt besteed, want dat klopt niet. Begin november zijn er al veel etalages met kerstattributen te vinden. In sommige (luxe) supermarkten liggen lekkere dingen voor de kerst, zoals een mini-kerststol, chocolade waarvan de verpakking duidelijk verwijst naar Kerstmis. Er lag ook een notentaartje waarvan ik vernomen heb dat het lekker smaakte.

We probeerden een reservering te maken om uit eten te gaan, veel restaurants blijken speciale kerstmenu’s te hebben van 21 december tot en met 24 december. Ze zaten allemaal vol, dus het leeft op de een of andere manier wel. Of misschien komt het omdat de keizer op 22 december jarig is en dat viel dit jaar op een zondag zodat maandag 23 december een vrije dag was. Het was ongelooflijk druk op straat, en lekker doorlopen was er niet bij in de populaire gebieden.

Het winkelcentrum Roppongi Hills was echt in kerstsfeer, ze hadden ook een heuse kerstmarkt. Hier zag je lange rijen om de kerstmarkt te kunnen bezoeken, dat hebben we dus aan ons voorbij laten gaan. In de wijk Roppongi wonen veel buitenlanders, dat zal de verklaring zijn voor de aanwezigheid van de kerstmarkt.

In de winkelstraat Omotesando zijn de bomen weken geleden opgetuigd met lichtjes. Zodra de lichten aangaan, mag je de voetgangersbruggen niet betreden. Dat is een mooie plek om foto’s te maken van de straat. De ingangen worden bewaakt, we hebben niet gecontroleerd of dit de hele nacht is.

2 gedachten over “Eerste Kerstdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s