Waterrekening betalen

Via de receptie van het complex ontvangen we de eerste waterrekening. Dat is een laag bedrag en dat wil ik contant betalen. Helaas, dat mag niet, het moet via een bankoverschrijving. Tja, het internetbankieren gaat nog niet, dan op naar de bank.

Via een leuke wandeling  van ongeveer een half uur, door een onbekende woonwijk, kom ik bij de bank aan. Gelukkig is daar een Engels sprekende medewerker die kan helpen. Hij komt oorspronkelijk uit Rusland, heeft de Amerikaanse nationaliteit en werkt al een aantal jaren in Japan. Als eerste helpt hij mij bij het aanmaken van een gebruikersnaam en wachtwoord. De volgende stap is naar de ATM en daar kun je ook een rekening betalen. Hij zegt dat hij zal zorgen dat de geadresseerde in de adressenlijst van de bankrekening komt. Om te kunnen betalen bij de ATM, moet je wel het Japanse schrift beheersen, dus dat had ik niet zelf kunnen doen.

Waterrekening twee ligt in de brievenbus, dat wordt een fluitje van een cent, denk ik. Helaas, er zit niets in de adressenlijst. De Engelstalige site van de bank is niet compleet Engelstalig. Voor het overmaken moet via het Japanse schrift eerst de naam van de bank ingevoerd worden. Dat lukt nog, want de “karakters” zijn gemakkelijk te vinden op het scherm, er staan “knoppen” die je in kunt toetsen en dan volgt een lijst. Daaruit kies je de juiste bank. Dan volgt hobbel twee, je moet ook het juiste filiaal kiezen. Dit gaat met een soortgelijke procedure, alleen kan ik het eerste “karakter” van het filiaal niet vinden in de “knoppen”. Na diverse dingen geprobeerd te hebben in Google-translate, dat heeft wel een uur gekost, lukt het om het juiste “karakter” te vinden, en de juiste “knop” in te toetsen. De waterrekening voor een hele maand bedroeg ongeveer € 41. Nu maar hopen dat het echt gelukt is om de geadresseerde in het adressenboek van de bankrekening te krijgen. Het uur van de waarheid zal aanbreken als de rekening van december betaald moet worden.

De elektriciteitsrekening zorgde ook voor vermaak. Deze kun je namelijk bij een 7-Eleven winkel betalen, maar het bleek dat ik met de aankondiging naar de winkel was gegaan. Eén dag later lag de echte rekening met een barcode in de brievenbus, dus kon ik gewoon contant gaan betalen. De eerste rekening gaat om ongeveer € 220. De verwarming is nog niet aan geweest, nu wel, dus we zijn benieuwd naar de volgende rekening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s