Genieten van de herfstkleuren

Aandacht geven aan de natuur is erg belangrijk en dat wordt gevierd. Overal verschijnen de herfstkleuren. De medewerker van de receptie overhandigt een blad met een locatie waar de Gingko bomen staan. Heel toevallig blijkt dat de plaats te zijn waar ik die ochtend besloten had om naar toe te wandelen. De bomen hebben een speciale, heel herkenbare, vorm, ze lopen namelijk spits toe. De bladeren zien er een beetje uit als een waaier. Als de bladeren geel kleuren, lijkt het net of ze licht geven. Binnen nu en twee weken zullen alle bomen geel gekleurd zijn. Om dit te vieren, is er ook de komende twee weken een soort van festival rond de “Ginko straat”. Ik heb nooit gehoord of gelezen dat we in Nederland bijvoorbeeld een “Eikenboom festival” hebben in een bepaald jaargetijde. Het festival bestaat voor een deel uit nijverheidsproducten en het andere deel uit eetstalletjes.

Behalve de kleur geel, is ook de kleur rood erg mooi in de herfst. Om dat te bewonderen zijn we naar een museum gegaan waar ook een tuin onderdeel van het complex is, namelijk het Nezu museum. Dat ligt op 5 minuten lopen van ons huis. Het museum zelf heeft een aparte structuur, er werden stukken tentoongesteld die ik nog niet elders had gezien. Het meest indrukwekkend is de tentoonstelling met bronzen voorwerpen die uit het graf van de familie Hou komen dat gesitueerd is in de provincie Henan. de voorwerpen zijn van de Shang Dynasty, 13 – 12de eeuw BC. Helaas mag er niet gefotografeerd worden.

De tuin is heel mooi aangelegd en straalt een rust uit. Het is groot genoeg zodat we rustig konden wandelen en niet met zijn allen hetzelfde pad hoefden te volgen. Tussen de begroeiing staan beelden, en hier en daar ook een rood gekleurde boom. Het is er rustig zodat je de vogels hoort fluiten, terwijl dit museum zich toch midden in de stad bevindt. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s