Op stap naar Ota Memorial Museum of Art

Een zonnige dag nodigt uit voor een wandeling en ik besloot om op zoek naar een postkantoor te gaan en een museum te bezoeken. Om iets meer van de wijk te zien, koos ik voor een postkantoor dat op 17 minuten lopen van huis ligt. Het blijkt een klein postkantoor te zijn. Vandaag maar eens drie brieven gepost en ik ben erg benieuwd hoe lang het duurt voordat de post bezorgd wordt in Nederland.

Het “Ota Museum” is mij aangeraden door een medewerker van de receptie. Het toont Japanse traditionele kunst. Het is vrij eenvoudig te vinden, een flinke wandeling over Omotesando en vervolgens een rustige straat in achter het winkelcentrum “La Forêt”. Dit museum gaat om 10.30 uur open. Maandelijks wisselt het tentoongestelde.

Deze keer een tentoonstelling over de mode van de courtisanes in het Yoshiwara (red-light) district in Edo, het huidige Tokyo, in de 17de eeuw. Dit museum is erg klein, het beslaat twee verdiepingen. De bezoekers zijn allemaal erg stil. Tot mijn verbazing is het erg druk. Helaas mag er niet gefotografeerd worden. De afbeeldingen zijn mooi door de details die zichtbaar zijn. Sommige dames zijn afgebeeld met een vrij groot gezicht, kleine handen en grove voeten. Een paar afbeeldingen geven dames weer die van tot tot teen er verfijnd uitzien.

Om een grote kans te hebben één van de afbeeldingen te vinden op een prentenbriefkaart, besluit ik naar de “Oriëntal Bazaar”te wandelen. Deze bevindt zich aan de Omotesando, en daar kwam ik in het verleden graag. De bruids kimono komt uit deze zaak. Gelukkig hebben ze één afbeelding.

IMG_1270

2 gedachten over “Op stap naar Ota Memorial Museum of Art

  1. Fijn zo’n museum in de buurt waar regelmatig iets anders te zien is. Goed op details gelet Ine, mooie oefening voor de ogen👍. De oriental bazaar zie ik zo voor me, mooie grote zaak. Daar heb ik ook ea gescoord toch? En ik was erbij toen je die bruidskimono uitzocht. Heb er een goed beeld bij hoe t er in Tokio aan toegaat. Grappig dat je er nu naar toe kan wandelen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s