Zorgvuldige verhuizing

Zoals de verhuizing hier wordt voorbereid, dat is gewoon ongekend. Een half uur voor de afgesproken tijd, worden er in het complex al voorbereidingen getroffen zoals het afdekken van de vloer. Klokslag 9 uur gaat de deurbel en komt iemand die de leiding heeft mij uitleggen wat er gaat gebeuren. Een ander “pakt” de voordeur in om die te beschermen.

Ook ik krijg  een taak, die ik helemaal niet wil, en waarvan echtgenoot lief ook al had uitgelegd dat ik het moet doen! Er wordt een kopie paklijst neergelegd, en elke doos die binnen wordt gebracht, moet ik aftekenen. Ook mag ik nog aangeven naar welke ruimte de doos gebracht moet worden, als dat niet duidelijk is. Om de ruimten te kunnen aangeven, is de leider met mij lang de kamers gelopen en heeft ze een naam gegeven. De kamer voor de “hulp” hebben we omgedoopt tot opslagruimte, zodat de dozen die we zelf willen uitpakken, daar neergezet kunnen worden.

Eerst worden alle dozen, ( een bank telt ook als een doos) naar binnen gebracht. Vervolgens begint men met uitpakken en het in elkaar zetten van de meubels. Dit gaat allemaal in een hoog tempo. Op gezette tijden houden ze pauze,  ’s ochtends 15 minuten en de lunch was een uur. De middagpauze is langs mij heen gegaan, ik wilde alle kleding uitgepakt hebben.

In China hadden ze op een paar dozen “garage” geschreven, het duurde even voordat ik begreep wat er mee bedoeld werd, namelijk het balkon. Deze dozen kunnen naar de berging. Ik heb geen idee meer waar de berging is. De verhuizers zoeken dat uit en geven daarna  een instructieles”naar de berging”! Dat vergeet ik niet meer.

Als laatste moet de fiets nog naar de juiste plek, nee niet in de berging dat is hier niet de bedoeling. Op naar de receptie om te vragen op welke “parkeerplek” de fiets neergezet kan worden. Er zijn hier twee fietsenstallingen met genummerde plekken. Uiteraard blijkt het de plek te zijn, die het verst van de verhuiswagen af ligt. Dat was de laatste doos! Met het afvinken van de lijst is het een klein beetje mis gegaan, 2 dozen heb ik niet goed genoteerd. Maar ze blijken er keurig te zijn! Daarna moeten de lijsten getekend worden.  Kwart voor vijf is het achter de rug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s