Wonen in hartje Tokio

Voordat onze vracht aangekomen is, gaan we al in het appartement wonen. Dit is mogelijk door een zogenaamde ” survival kit” waarbij een lease maatschappij van meubels en toebehoren, wat spullen verstrekt. Omdat onze spullen na 1,5 week worden gebracht, hebben we de lijst met noodzakelijke spullen teruggebracht tot het absolute minimum. Het weghalen van deze spullen en de komst van de verhuizers zal op dezelfde dag plaatsvinden. Binnen het uur kunnen de spullen weggehaald worden.

Het Oji Green Hill complex bevindt zich op 5 minuten lopen van een uitgang van het Omotesando metrostation. Die 5 minuten haal je alleen als het niet druk is, en al helemaal niet als er ook nog eens de nodige toeristen rondlopen.

Als je Oji Green Hill binnenkomt, is er een hal met een bemande receptie. Dit is heel erg prettig, daar de medewerkers erg behulpzaam zijn. Voordat er goederen bezorgd worden, bellen ze eerst op. Het heeft geen zin dat ze ons bellen, want alles gaat in het Japans. Dus laten wij ze naar de receptie bellen en die leggen dan verder uit waar men de spullen kan bezorgen.

Het appartement heeft bij binnenkomst een stenen vloer alwaar de schoenen worden achtergelaten. Daarna bevindt zich rechts een schoenenkast, dat vinden wij een beetje onhandig, want dan moet je al op het tapijt staan. Met de rug naar de schoenenkast zie je een lange gang met rechts veel inbouwkasten. En links de deur naar de keuken, dan volgt de deur naar de kamer en eentje naar de “maids room”. In deze kamer zit ook nog een badkamer die mij doet denken aan het toilet in het vliegtuig. Aan het eind van dit deel van de gang de toegang naar de logeerkamer. De keuken is erg ruim met veel bergruimte. De wasmachine en droger bevinden zich ook in de keuken, achter de deur waar de boodschappentas zichtbaar is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s