Het regelwerk

De bedoeling is om in een dag wat zaken te regelen. Heel optimistisch dachten we in een halve dag klaar te zijn. Als eerste staat een soort stadsdeelkantoor op het programma. Eerst twee formulieren invullen om onze inschrijving in de basisadministratie voor elkaar te krijgen, een nummer toegewezen te krijgen en het adres op de alienkaart. Dit duurt tot onze verbazing ontzettend lang. Na enige tijd wordt het duidelijk, de naam moet hetzelfde als in het paspoort. Behalve de lange naam komt er nog bij: echtgenoot van wife of epouse gevolgd door de naam van de echtgenoot! Er moet een extra formulier komen. Na twee uur wachten is het voor elkaar. Heel aardig ontvangen we een welkom pakket in het Engels.

Het afsluiten van twee telefoonabonnementen gaat een stuk sneller. Een formulier invullen, paspoort en alienkaart geven, en binnen een half uur de deur uit met twee simkaarten.

Het openen van een bankrekening staat als laatste onderdeel op het programma omdat je ook een telefoonnummer moet hebben. Hier moesten de nodige formulieren worden ingevuld, hetzelfde als in het paspoort. Dat paste ook niet! Overleg met de baas, en inmiddels was het kantoor dicht. Aan het openen waren kosten verbonden en er moest via de atm direct wat geld gestort worden. Binnen twee weken komen er 2 kaarten, eentje om geld mee op te nemen en de creditkaart om te betalen. Uiteindelijk vinden we een kaart om geld op te nemen wel prima. De Nederlandse creditkaart volstaat prima.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s