Adres of telefoonnummer noodzakelijk

Het is ontzettend fijn om snel bereikbaar te zijn. Dus op naar de grote mediazaak Yodobashi in Yokohama. Een zeer behulpzame medewerker legde ons alle verschillen uit tussen de diverse providers. Als toerist hadden we zo een simkaart kunnen kopen. Maar, voor een abonnement heb je een adres nodig. Dat blijkt niet zomaar een adres te zijn, maar het moet geregistreerd worden op de verblijfsvergunning. Tja, dat moet nog gebeuren. Helaas.

Bij aanschaf van een Nespresso-apparaat kun je lid worden van de Nespresso-club, dat heeft soms voordelen. De hele registratie verliep prima, totdat daar een Japans telefoonnummer moet worden ingevuld. Toen liep ook dit spaak. Na registratie kunnen we koffie voor half geld krijgen, een soort van welkom pakket. Gelukkig zit er geen tijdlimiet op, dus dit komt ook goed.

Eerst de stap om het adres te laten toevoegen op de alienkaart, dan een bankrekening openen, en dan een telefoonabonnement afsluiten.

Ook voor een internet en tv-abonnement is een alienkaart met geregistreerd adres nodig. Dat krijg je niet vooraf te horen, alleen dat alles geregeld is, maar dit verhaal werd verteld tijdens het overhandigen van de sleutels.

Kortom, we gaan even digitaal detoxen, geen internet in huis.

Uit het appartement naar rechts.

Uit het appartement naar links.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s