Aankomst in Japan

De aankomst in Japan verliep prima, met de bus naar Yokohama naar het Royal Park Hotel, daar is het gemakkelijker om een taxi te nemen dan bij het Yokohama Station. De taxichauffeur reed direct naar het hotel en laadde keurig de koffers uit, dit alles met de witte handschoenen. Daarna was het een kwestie van zelfredzaamheid, drie stuks bagage en nog twee stuks handbagage naar binnen krijgen, bleek niet mee te vallen. Gelukkig is Japan een veilig land, dus maar en plukjes van twee naar binnen gezet. De receptie is op de 20ste verdieping.  In een nis ontdekte ik een kar en kon zo alle bagage opladen en naar boven transporteren. De kamer was nog niet beschikbaar. Dan het restaurant maar direct proberen voor een lunch. Het uitzicht bleek prima te zijn.

IMG_1118

Vervolgens aan de wandel en constateerde dat het nodige is veranderd in  11 jaar. Veel groen is verdwenen in Minato Mirai, tenminste dat deel waar ik in het verleden wandelde. Nog meer winkelcentra zijn erbij gekomen. Ook delen nog erg herkenbaar.

De tweede dag zelfstandig naar Joops tijdelijk onderkomen gelopen. De 24 vierkante meter zijn heel efficiënt ingericht, maar het is niet prettig om er te verblijven. Op dit moment gebruiken we het om de was te doen en te strijken. Helaas is de strijkplank ook voor mij erg laag.. Het geeft rugpijn om lang te strijken. De naam van het complex is B-Site.

Het Red Brick House stond als volgende op het programma, en tot mijn verrassing bleek dat nog steeds dezelfde sfeer en soort winkels en eetgelegenheden te hebben als in mijn herinnering.

IMG_1131

3 gedachten over “Aankomst in Japan

  1. Hoi Ine, ik heb je bericht gevonden tussen de ongewenste mail 😦 Blij dat ik jullie zo weer kan volgen. Altijd hilarisch om te lezen hoe het elders in zijn werk gaat. Tuurlijk kom ik eens polshoogte nemen en op avontuur in Japan en de logeerbedden uitproberen, toch fijn dat er zoveel behulpzame mensen bij Ikea werken 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s